Wil je meer informatie over bifocale contactlenzen? Deze bifocale contactlenzen zijn ontworpen om je goed zicht te geven wanneer je rond de 40 jarige leeftijd bent. Vaak op deze leeftijd is de bifocale lens geschikt, omdat je dan meestal een leesbril moet gaan gebruiken voor het lezen van de menukaart of krant. Dit verschijnsel wordt ook wel Presbyopie genoemd. De bifocale lenzen zijn zowel als bifocale zachte lenzen als harde lenzen verkrijgbaar.

Bifocale contactlenzen en multifocale contactlenzen. Wat is het verschil?

De bifocale lenzen zijn twee bevoegdheden. Eentje is voor helder zien ver weg en één is voor helder zien van dichtbij. De multifocale contaclenzen hebben een reeks bevoegdheden voor helder zien ver weg, dichtbij en alles wat daar tussen valt. Hieronder staan de meest voorkomende soorten.

Simultane lenzen

Met deze lenzen is zowel afstand als nabije zones van de lens voor je pupil tegelijkertijd. Dit klinkt misschien onwerkbaar, maar na een korte tijd leert je visuele systeem de kracht die het nodig heeft om het te gebruiken en andere lenssterktes te negeren. De simultane lenzen zijn dan ook de meest populaire vorm van multifocale contactlenzen en het zijn bijna altijd zachte lenzen die verkrijgbaar zijn in twee uitvoeringen.

Afwisselend visie lenzen

Dit zijn ook wel GP multifocale lenzen die puur ontworpen zijn als bifocale brillenglazen. Het bovenste deel van de lens is de afstand kracht en het onderste gedeelte van de lens bevat de nabijheid van. Indien je vooruit kijkt, kijk je door de afstand van de lens. Als je naar beneden kijkt, houdt je onderste ooglid de lens op zijn plaats, terwijl jij je pupil beweegt in de buurt van zonde van de lens voor het lezen.